Läser från baksidan

Heder: Fanny och Siri får låna en lägenhet i Stockholm hela sommaren av sin Fannys moster. Sent en natt knackar deras klasskamrat Dana på dörren och ber förtvivlat om att få gömma sig hos dem. Hon är på flykt - från sin egna familj.
Att inte ha rätt till sitt eget liv, att ständigt bevakas och kontrolleras, att inte själv få välja vem man vill leva med, att inte få gå utomhus ensam. Att lyda. Så där kan det väl inte vara! Inte i Sverige, inte på 2000-talet! Jo, det kan det. Så ser verkligheten ut för inte så få flickor, vare sig vi vill det eller inte.

Dracula (Hade bara ett citat på baksidan): Antar att det flesta vet vad dracula handlar om.En ung fastighetsmäklare, Jonathan Harker, reser från London till ett dystert slott i Transsylvanien för att göra upp om ett fastighetsköp i London med greve Dracula. Harkers foto av Mina påminner greven om hans kärleksfulla hustru Elisabeta. Hon begick självmord när hon nåddes av ett falskt budskap om att hennes älskade make dödats i striden mot den Osmanska hären på 1400-talet — för när inte han längre fanns med henne i livet, så ville hon i stället förena sig med honom i döden. Dracula tvingar Harker att skriva brev till fästmön att han tänker stanna några veckor. Medan Harker är fånge i slottet reser greven till London för att söka upp Mina.

(Tagen från google..)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0